fbpx

Informasjon fra Festningshotellene i forbindelse med Covid-19

Endrede rutiner rundt mat og drikke på alle hotell

Gjestenes og personalets sikkerhet er vår høyeste prioritet. For å minimere risikoen for spredning av koronaviruset, endrer Festningshotellene midlertidig rutinene rundt mat og drikke.

  • Hotellenes frokostbuffeer erstattes med innpakkede frokostprodukter der hvor frokost er inkludert i romprisen. På Reenskaug Hotel serveres det individuell frokost til alle gjester i frokostsalen.
  • Alle konferansebuffeer erstattes med tallerkenservering.
  • Der hvor vi holder åpen restaurant er det begrenset med sitteplasser.

Renholdsrutiner på hotellene våre

Vi har satt inn ekstra ressurser og enda strengere rutiner for nøye renhold av hotellrom mellom hver gjest. Slik rengjøres det:

  • Det brukes effektive kjemikalier som er snille mot mennesker og natur.
  • Alle flater, inkludert dørhåndtak, lysbrytere, fjernkontroll og hårføner vaskes nøye.
  • Renholdspersonalet bruker et sett med engangshansker per rom.
  • Renholdspersonalet bruker et sett med kluter per rom.

Sikkerhetsrutiner 

Festningshotellene følger anbefalinger, råd og instruksjoner fra helsemyndighetene i Sverige og Norge (her følges Folkehelseinstituttet råd). Vi følger utviklingen av helsemyndighetenes anbefalinger nøye og oppdaterer rutinene våre deretter.

Hotellene våre har ekstra fokus på sikkerhetsbildet for gjester og ansatte. Vi anser det som trygt for hotellgjester, konferansegjester og ansatte å opprettholde normal drift så lenge råd fra myndighetene tilsier dette.

Som et ledd i arbeidet med å forebygge risikoen for virusspredning, kan barer og hotellrestauranter stenges midlertidig.

Om det oppstår en situasjon der det mistenkes at en gjest eller ansatt er smittet av COVID-19-viruset, vil vi følge instruksjoner fra helsemyndighetene.

Rutiner for å minimere og håndtere smittefare
  • Samtlige hotell følger en sentral handlingsplan for å håndtere eventuell smitte.
  • Våre medarbeidere har blitt instruert i hvordan de best forholder seg til den rådende situasjonen samt hvordan man best unnviker smitte.
  • Vi unngår å håndhilse, og unngår situasjoner der man utsettes for nysing, hosting og lignende. 
  • Vi har økt bruk av antibakteriell spray og håndsprit.
  • Vi oppfordrer både ansatte og gjester til å være ekstra nøye med håndhygiene.

Denne siden oppdateres når det kommer ny informasjon om råd eller retningslinjer fra relevante helsemyndigheter.