Av Historisk Betydning

Konferanser, Selskapeligheter & Bryllup. Der Kongen er gjest, og gjesten er Konge.

Festningen Hotel & Resort

Napoleons Nordre Flanke

På toppen av Kongsvinger finner du vårt hotell med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Festningen er et av Innlandet fylkes viktigste kulturminner og et fyrtårn i reiselivssammenheng. Kongsvinger festning er rehabilitert og tilrettelagt for ny bruk, og er nå et hotell med historisk betydning. Kongsvinger festning har siden 1600- tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen.

Forræder Sesong 2

Seersuksessen «Forræder» er tilbake med en ny sesong allerede denne våren. 16 spillere sjekker inn på Kongsvinger festning for å spille «Forræder» i en sesong med nye elementer som vil overraske både spillere og seere.

Der Kongen er gjest, og gjesten er konge

Historien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene. Kjelleren er i dag innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

Aktiviteter på Kongsvinger Festning

Muséet på Festningen

Muséet på Kongsvinger festning ligger i det gamle provianthuset fra 1682 og består av tre utstillinger over tre etasjer.

Øvrebyen i Kongsvinger

Rett nedenfor Kongsvinger Festning finner du pittoreske Øvrebyen med sine pittoreske hus, torg, små kafeer og unike butikker.

Kongsvinger Golfklubb

Her kan du spille golf på en av de beste og vakreste skogsbaner i Norden. Muligheter for en unik golfopplevelse for alle.

Julebord på Festningen

Start julestemningen hos oss på Festningen. Det blir servert tradisjonell julemat både i Kommandantboligen og Slaveriet.

Scroll to Top