fbpx

Festningen Hotel & Resort

Napoleons Nordre Flanke

På toppen av Kongsvinger finner du vårt hotell med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Festningen er et av Innlandet fylkes viktigste kulturminner og et fyrtårn i reiselivssammenheng. Kongsvinger festning er rehabilitert og tilrettelagt for ny bruk, og er nå et hotell med historisk betydning. Kongsvinger festning har siden 1600- tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen.

Møter & konferanser

Stedet for de viktige avgjørelsene

Få steder gir mer motivasjon, hos oss er store avgjørelser blitt tatt før. Moderne fasiliteter tilrettelegger for alle typer møter og konferanser.

Fra 2.495,- pr. person inkl. losji

endelig tilbake …..

Afternoon Tea på Festningen

Velkommen til vår populære afternoon tea og denne gang på selveste MORSDAG

Søndag 11.02 kl. 15.00 – 17:00

NYHET! kan bestilles for 2024

Prosjekt Festningsmat

Sammen med Stiftelsen Norsk Gastronomi og Kulinarisk Akademi har Festningshotellene fått utviklet 3 unike menyer eksklusivt for våre gjester. 
«Foto: Morten Sjøvik»

Fra 995,-

Vær med å skape fremtidens historier

Weekend på Kongsvinger Festning

Kongsvinger Festning har totalt 28 rom og suiter. Når du bestiller våre weekend opplevelser på festningen, inkluderer dette historieformidling, 3-retters middag og frokost. Festningen kan også leies i sin helhet ved spesielle anledninger.

2 gjester fra 4.985,-

Et møte eller en konferanse er en viktig investering

Møter & Konferanser

Festningen kombinerer historiens vingeslag med en moderne og velutrustet miljø for møter og konferanser. Vi forfiner til fingertuppene for å gi våre forretningsgjester det beste resultat av besøket hos oss. Ikke minst betyr avbrudd for ulike teamaktiviteter og måltider mye for helheten og er selvfølgelig i fokus hos oss.

Helpensjon fra 2.700,-

Der Kongen er gjest, og gjesten er konge

Historien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene. Kjelleren er i dag innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

Aktiviteter på Kongsvinger Festning

Muséet på Festningen

Muséet på Kongsvinger festning ligger i det gamle provianthuset fra 1682 og består av tre utstillinger over tre etasjer.

Kongsvinger Golfklubb

Her kan du spille golf på en av de beste og vakreste skogsbaner i Norden. Muligheter for en unik golfopplevelse for alle.

Skroll til toppen