Året er 1793 og på Kongsvinger festning har Profoss Nicolai Elskougsen ansvaret for ro og orden. Han viser deg rundt på forsvarsverket og forteller historier om livet til soldatene og til folkene nede i leiren. Du lærer om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter, drukkenbolter og håndverkere. Turen slutter i Kommandantboligen, der den lettlivede vertshusholdersken Ulla står klar med øl og mat til alle. Det er best du holder deg i skinnet, for Ulla er ikke redd for å si i fra. Måltidet avbrytes av trubadur Jakob Heidelberg, akkurat tilbake etter en omfattende turné gjennom et krigsherjet Europa. Han bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman. Hadde han bare ikke vært så fryktelig tørst.
Festningen Hotel & Resort tilbyr en genuin matopplevelse fra slutten av 1700-tallet, med kokt kjøtt med rotgrønnsaker og byggryn, servert med flatbrød og godt smør.
Varighet: 2 timer