Festningen Hotel & Resort

Kongsvinger festning har siden 1600- tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen

Hotell med historisk betydning

NAPOLEONS NORDVESTRE FLANKE

På toppen av Kongsvinger finner du Festningen Hotel & Resort med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Festningen er et av Hedmark fylkes viktigste kulturminner og et fyrtårn i reiselivssammenheng. Festningen er gjennom de siste årene rehabilitert og flere viktige historiske bygninger er satt i stand og tilrettelagt for ny bruk. Hotellet holder en svært høy standard og er et hotell med historisk betydning.

Der Kongen er gjest

Og gjesten er Konge

Historien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene. Kjelleren er i dag innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

Aktiviteter på Kongsvinger Festning

Hvorfor besøke oss?

Muséet på Festningen

Muséet på Kongsvinger festning ligger i det gamle provianthuset fra 1682 og består av tre utstillinger over tre etasjer.

Øvrebyen i Kongsvinge

Rett nedenfor Kongsvinger Festning finner du pittoreske Øvrebyen med sine pittoreske hus, torg, små kafeer og unike butikker.

Kongsvinger Golfklubb

Her kan du spille golf på en av de beste og vakreste skogsbaner i Norden. Muligheter for en unik golfopplevelse for alle.

Julebord på Festningen

Start julestemningen hos oss på Festningen. Det blir servert tradisjonell julemat både i Kommandantboligen og Slaveriet.