Gamle Drøbak

Drøbak, beliggende langs Oslofjordens østside rett ved Oscarsborg festning er for mange kjent som Festningsbyen-, badebyen-, julebyen- eller sommerbyen Drøbak.

Det er de mange gamle trehusene som sammen med butikkene, galleriene og serveringsstedene gjør Gamle Drøbak unikt og verdt et besøk. Drøbak var tidligere en viktig eksportby for is og tømmer noe som gjorde at næringslivet blomstret og velstående handelsmennene la grunnlaget for byen slik vi kjenner den i dag. 

I Drøbak finner du Tregårdens Julehus Norges første helårsåpne julehus samt julenissens postkontor hvor det hvert år mottas i overkant av 20.000 brev barn over hele verden. Mange av disse kan du se hvis du besøker Turistinformasjonen i Drøbak.

Kun fem til ti minutter fra Drøbak med ferge finner du Oscarsborg festning, beliggende midt i Oslofjorden. Oscarsborg er for de fleste nordmenn kjent for senkningen av krysseren Blücher under andre verdenskrig og er i dag et av Norges nasjonale festningsverk, åpent for publikum. I tillegg til museum og de originale forsvarsverk finner du flere serveringssteder og hotell der i dag. Hvert år arrangeres den årlige operafestivalen i august.