Ny driftsdirektør Festningshotellene

Ansetter COO/driftsdirektør

Festningshotellene satser ytterligere på mat og drikke, og knytter til seg Per Espen Thorgersen som COO/Driftsdirektør med sterkt fokus på selskapets mat og drikke satsning. 

Per Espen Thorgersen har de 3 siste årene arbeidet med utvikling av Romsdalen og Åndalsnes som reiselivsdestinasjon, først og fremst med oppstart og utvikling som daglig leder av Eggen restaurant bygget på toppen av byfjellet Nesaksla, men også med etablering av Romsdalsgondolen. Matvisjonen til Eggen restaurant har vært at det skal være en forlengelse av opplevelsen av Romsdalseggen. Kongstanken har vært å arbeide med lokale og regionale råvarer i moderne varianter. 

Per Espen er utdannet kokk og har arbeidet på flere restauranter i sin karriere, Kjøkkensjef på Solsiden, utvikling av Lofoten Fiskerestaurant sammen med Fursetgruppen, To Rom & Kjøkken i samarbeid med Ole Martin Alfsen, han er også utdannet pedagog og har i 10 år arbeidet i Akershus/Viken fylkeskommune med utdanning og rådgivning innen Restaurant og matfagene.

Flytter hjem

– Min tid i Romsdalen AS og Norwegian Travel har vært utrolig spennende, lærerik og utfordrende, og det er med tungt hjerte jeg forlater høye fjell og dype fjorder i Møre og Romsdal, flotte kollegaer og vender nesen til hjemlige trakter i Drøbak.
Vi har bygget opp Åndalsnes med Romsdalsgondolen og Eggen restaurant til en destinasjon som blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.

– Samtidig ser jeg virkelig frem i mot å få arbeide med Tony Eide og Helene Skjenneberg i Festningshotellene som COO/driftsdirektør, jeg har fulgt organisasjonen i flere år og vært svært imponert over hva som utvikles og skapes av destinasjoner på høyt nivå. Jeg ser frem til å bruke min erfaring til å jobbe med den ytterligere satsningen og fokuset som Festningshotellene har på sine mat og drikke konsepter.

Imponerende resultater

– VI kjenner Per Espen godt og er imponert over arbeidet han har bidratt med i å utvikle Romsdalen og Åndalsnes. Per Espen har også en stor matfaglig kompetanse som vi gleder oss over å få inn i Festningshotellene. Høsten 2023 lanserer vi resultatet av prosjektet «Festningsmat», et samarbeidsprosjekt med Stiftelsen Norsk Gastronomi og Kulinarisk Akademi som Per Espen blant annet vil få ansvaret for. Når vi nå ansatte Per Espen plasserer vi derfor listen høyere og satser videre spesielt innenfor de store matopplevelsene, sier Helene Skjenneberg i pressemeldingen.

Festningshotellene er et knippe av festninger, slott og historiske hoteller, og består i dag av Oscarsborg Festning, Kongsvinger Festning, Torreby Slott og Reenskaug Hotel. Festningshotellene har som ambisjon å opparbeide en ledende portefølje av historiske hoteller av betydning.