Om oss

Festningshotellene – Hoteller av historisk betydning

Festningshotellene driver hoteller som ikke bare er historiske, men er av historisk betydning. Napoleons nordre flanke, Kongsvingeravtalen med Sverige, avgjørende for Norges selvstendighet 9. april 1940, Blücher, militære strategiske festninger som har beskyttet Norge, saler hvor all Norske Konger har spist, rom 213 hvor Knut Hamsun skrev «Sværmere», rom 2015 hvor Edvard Munch ble lurt til å tro at Hedda lå for døden, samlingssted for Christiania bohemen, eller slottssaler hvor Greta Garbo danset med Monacos prinser.

Festningshotellene er medlem av De Historiske Hoteller & Spisesteder, en organisasjon bestående av Norges flotteste og historiske hoteller og spisesteder. Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger Festning ble i 2018 kåret til årets Slottshotell i Europa av Historical Hotels Of Europe.

Bruk er det beste vern

Gjennom «bruk er det beste vern» kan dere nå være med på å skape fremtidens historier, slik de er blitt skapt gjennom flere hundre år med aktivitet.

juni 2003

Oscarsborg Festning (1848)

«Stedet for de viktige avgjørelsene»

I forbindelse med at det Norske stortinget ønsket å åpne Oscarsborg Festning for allmenheten, etablerte Tony Eide selskapet Oscarsborg Hotel & Resort AS i 2004. I konkurranse med ledende hotellselskaper fikk selskapet ansvaret for driften av hotell, konferanse og restaurantvirksomheten på Oscarsborg Festning.

Wikipedia

juni 2003
mai 2009

Reenskaug Hotel (1894)

Oscarsborg Hotel & Resort AS kjøper historiske Reenskaug Hotel i festningsbyen Drøbak. Reenskaug Hotel har sin historie tilbake til 1894 og har huset flere kjente kunstnere og forfattere som blant annet Edvard Munch og Knut Hamsun.

mai 2009
januar 2016

Kongsvinger festning (1684)

«Der Kongen er gjest og gjesten er Konge»

Det inngås avtale om drift av Kongsvinger festning, en festning som har en rikholdig historie som Napoleons nordre flanke og avgjørende for freden med Sverige.

Wikipedia

Selskapet Festningshotellene AS blir etablert for å levere «shared Services» og fungere som felles merkevare for hotellene.

januar 2016
august 2019

Torreby Slott (1884)

Festningshotellene inngår avtale om drift og utvikling av Torreby Slott. Utviklingen skal fremme slottet og golfklubben som ledende på sine områder. I løpet av første kvartal 2020 vil slottet gjennomgå betydelige oppgraderinger slik at gjester kan ønskes velkommen våren samme år. Oppgraderingene vil fortsette utover 2020 og inn i 2021. Det var nordmannen Niels Georg Sørensen som oppførte Slottet i 1884, og her har Greta Garbo og Monacos prinser vandret i gangene.

Wikipedia

august 2019