fbpx

Oscarsborg Hotel & Resort

9. April 1940 senkes den tyske krysseren Blucher i Drøbaksundet.. Hendelsen gjorde at Konge og regjeringen sammen med landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

Hotell med historisk betydning

OSCARSBORG STEDET FOR DE VIKTIGE AVGJØRELSENE

Oscarsborg Hotel & Resort ved Drøbak, ca. 30 minutter fra Oslo. Hotellet tilbyr 86 gjesterom, feriehus, flere kurs- og konferanselokaler og selskapslokaler, restauranter og har et bredt aktivitetstilbud både for store og små. På Festningen finner du også blant annet flere gallerier, museum, gjestehavn, turstier, kanoner og historiske minnesmerker. Det arrangeres også flere eventer, konserter og andre kulturelle begivenheter gjennom hele året. Velkommen til et unikt hotell og unike rammer!

Arena for Landskampen på TV2

Årets julegave?

Gled noen med et gavekort på en av Norges vakreste destinasjoner. Besøk en Norsk Festning eller et Svensk slott!

Booking

Gjennom vår online booking kan du/dere også booke pensjonspakker.

Fergetider

Ferge fra Drøbak tar ca. 4 minutter og går ca. hver time.

Kollektivt

Ved hjelp av EnTur kan du planlegge turen kollektiv helt frem til oss.

Landskampen 2021 Oscarsborg Festning

Ditt neste arrangement

I sommeren spilles «Landskampen 2021» inn på Oscarsborg Festning. Norske og Svenske idrettshelter konkurrerer i spektakulære omgivelser her hos oss. Ta kontakt for din egen «landskamp» med alt av tilpassede konkurranse elementer.

Afternoon Tea på Oscarsborg Festning

På annonserte dager

Ønsker dere en litt annerledes ettermiddag? Vi serverer tradisjonell afternoon tea, med fingersandwich, scones og petit fours. Prisen er kr 345,- pr pers (inkl ferge, når det bestilles på nett. Halv pris for barn under 12 år) Det blir servert te, og det er mulig å kjøpe både mineralvann og champagne til maten.

Havørnsafari ved Oscarsborg Festning

Nyhet 2021!

I 2008 hekket det havørn på Håøya ved Festningen i Søndre Håøya naturreservat – da hadde det gått 126 år siden sist det hekket havørn i Oslofjorden. Sammen med Rib.no kan vi nå tilby havørnsafari kun 30 minutter fra Oslo! Dette er en perfekt opplevelse i forbindelse med konferanser på Oscarsborg.

Kompaniet på Oscarsborg

Aktiviteter på Festningen

Hos oss på festningen kan vi nå tilby flere spennende aktiviteter, enten du er gjest på hotellet eller ønsker litt spenning i hverdagen.
Nå kan dere booke et besøk på skytebanen eller taktiske oppdrag på vår SIBO reballbane. Vi har alternative vanskelighetsgrader og tilpasser alle aldre.

Der Kongen er gjest, og gjesten er Konge

Selskaper og konferanser

Historien sitter i veggene til den gamle borgen fra attenhundretallet. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og selv dikteren Wildenvey tjenestegjorde her. Borgen er idag festsaler og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

Aktiviteter på Oscarsborg Festning

Hvorfor besøke oss?

Oscarsborg

HOTELLETS SKYTEBANE

En litt anderledes og spennende utfordring.

Drøbak

DRØBAK AKVARIUM

Ved bryggen i Drøbak finner du akvariet.

Drøbak

BADELANDET BØLGEN

I Drøbak finner du badelandet Bølgen.

Oscarsborg

MUSEER PÅ FESTNINGEN

På Oscarsborg finnes hele tre museer.