Oscarsborg Operaen

Oscarsborg Operaen så dagens lys i 1998 med operasjef Anne Felberg og Terje Boye Hansen i spissen. Noe som så langt har resultert i 15 forestillinger hentet fra operalitteraturens skattekiste. Mange av dem med Stein Winge i regissørstolen. Oppsetninger som har blitt levert med bravur, og har gledet mer enn 80.000 begeistrede publikummere.

Årets forestilling: KOMMANDANTEN

For å markere sitt 25 årsjubileum og for å forbinde Oscarsborg evig og alltid med opera, har OscarsborgOperaen bestilt en flunkende ny opera av Trygve Brøske og Marianne Meløy med urpremiere 16 august 2023. «Kommandanten» er navnet, og den handler om 9 april og lederskap.

Operaen består av to deler: En vandredel og en borggårdsopera.

I vandredelen blir publikum møtt av operasangere og ledes gruppevis til historiske steder på øya.

Underveis og på hvert «stopp» byr de på musikalske og teatralske innslag.

I pausen tilbys spennende matopplevelser med historiske menyer.

Når mørket senker seg samles alle i borggården til en mer fabulerende del hvor oberst Birger Eriksen gjenoppstår sammen med kapteinen på Blücher Heinrich Woldag, en fiktiv krigsgudinne, Olav den hellige, admiral Kummetz, Mussolini, Caesar, Margreth Thatcher, Greta Thunberg, 3 kor og Kongelige norske marines musikkorps. Med flere.

Scenografien vil være borgen selv med en variasjon av videoinnstallasjoner.

Tidligere produksjoner på Oscarsborg festning er W. A. Mozarts Tryllefløyten i 1998 og 2003, konsertversjon av R. Wagners Den Flyvende Hollender (2004), G. Bizets Carmen i 2007, Puccinis Tosca i 2008, Puccinis La Bohème i 2009, Verdis Aida i 2010, Mascagni og Leoncavallos Cavalleria Rusticana, I Pagliacci i 2011, Operafest i borggården i 2012 og Donizettis Elskovsdrikken i 2013. Rigoletto i 2014, Flaggermusen i 2015 og Madama BUtterfly i 2016. Forestillingene har gått for fulle hus med i alt nærmere 80.000 publikummere fra hele Østlandsområdet.

Besøk sidene til Oscarsborg Operaen her.

Skroll til toppen