Oscarsborg Operaen

OscarsborgOperaen. The Arctic Verona. Borggården på Oscarsborg festning med sin naturlige akustikk og fantastiske atmosfære, arenaen der operalitteraturens klassikere kan nytes på fløyelsmyke sensommerkvelder under en funklende stjernehimmel. Der kvalitet står i høysetet og profesjonalitet gjennomsyrer hver enkelt detalj i oppsetningene.

Stjerneskuddene. Like funklende som himmelen over Oscarsborg er sangerne som hadde sine første større roller i OscarsborgOperaen, og som senere har fått anledning til å skinne fra internasjonale operascener verden rundt; Mari Eriksmoen, Marius Roth Christensen, Yngve Søberg, Lina Johnsen og Ina Kringlebotn.

Oscarsborg Festning. Festningsverket fra 1857 med beliggenhet på de idylliske Kaholmene i Indre Oslofjord. En bastion med stor historisk betydning. Kjent for senkingen av Den tyske marines stolthet – krysseren ”Blücher”. En bragd som forsinket nazistenes invasjon av Norge 9. april 1940, og ga kongefamilien en mulighet til å rømme landet og komme i sikkerhet.

Historien. OscarsborgOperaen så dagens lys i 1998 med operasjef Anne Felberg og Terje Boye Hansen i spissen. Noe som så langt har resultert i 14 forestillinger hentet fra operalitteraturens skattekiste. Mange av dem med Stein Winge i regissørstolen. Oppsetninger som har blitt levert med bravur, og har gledet mer enn 80.000 begeistrede publikummere.

Reise til. Sjøveien er adkomstportalen til Kaholmene og OscarsborgOperaens forestillinger. Oscarsborgbåten går skytteltrafikk fra Drøbak brygge og Sundbrygga i operasesongen. ”Rigmor”, Norges eldste rutegående trebåt, frakter og serverer passasjerer til og fra Sandvika. Fra 2017 er det også planlagt avganger fra Sætre i Hurum. Et spesielt tilbud for hovedstadsbefolkningen er Operabåten som går daglig fra Aker brygge og direkte til og fra hver forestilling med bevertning om bord.
Totalopplevelse. Hvorfor ikke gjøre operabesøket til en happening for deg og hele familien? Da kan du bestille en Operapakke som inneholder overnatting på Oscarsborg hotell, inkludert 3-retters Operameny og frokost. Samtidig kan du benytte anledningen til å få med deg alt det andre som er å oppleve på Søndre og Nordre Kaholmen: Oscarsborg Festningsmuseum med flere forskjellige utstillinger, bestille en guidet tur eller kanskje se en av de skiftende kunstustillingene festningsområdet kan by på.
På egen kjøl. Kommer du sjøveien med egen båt, finnes det en egen gjestehavn med alle fasiliteter. Da kan du samtidig benytte anledningen til å besøke Havnekroa, som serverer mat og drikke

Tidligere produksjoner på Oscarsborg festning er W. A. Mozarts Tryllefløyten i 1998 og 2003, konsertversjon av R. Wagners Den Flyvende Hollender (2004), G. Bizets Carmen i 2007, Puccinis Tosca i 2008, Puccinis La Bohème i 2009, Verdis Aida i 2010, Mascagni og Leoncavallos Cavalleria Rusticana, I Pagliacci i 2011, Operafest i borggården i 2012 og Donizettis Elskovsdrikken i 2013. Rigoletto i 2014, Flaggermusen i 2015 og Madama BUtterfly i 2016. Forestillingene har gått for fulle hus med i alt nærmere 80.000 publikummere fra hele Østlandsområdet.

Besøk sidene til Oscarsborg Operaen her.