Pressemelding 19.01.2024

Festningshotellene overtar driften av Hotell Sjømilitære Samfund

Med Hotell Sjømilitære Samfund på Karjohansvern som del av Festningshotellene, sementeres rollene som den aktøren med flest destinasjoner av historisk betydning.

Det er med ydmykhet Festningshotellene nå overtar driften av Hotell Sjømilitære Samfund.

Stig og Torill har gjennom 20 år bygget opp en solid og bærekraftig fullservice hotellvirksomhet. Hotell Sjømilitære Samfund har stor betydning for næringslivet og offentlig sektor; både lokalt og regionalt rundt Oslofjorden. Hotell Sjømilitære Samfund er en institusjon med lange tradisjoner for lokalbefolkningen så vel som Sjøforsvaret. Dette er Hortens storstue. Hotell Sjømilitære Samfund har over flere år blitt betydelig renovert og restaurert, og er et viktig kulturminne i Vestfold. Med sidebygningen «Carl Johan», som stod ferdig i 2017, er Hotell Sjømilitære Samfund et topp moderne hotell med 45 rom og flotte konferansefasiliteter.

Om Festningshotellene

Napoleons nordre flanke, Kongsvingeravtalen, 9. april 1940, Blücher, strategiske festninger som har beskyttet Norge, saler hvor alle Norske Konger har spist, Knut Hamsun, Edvard Munch, Christiania bohemen, Ingrid Bergman eller slottssaler hvor Greta Garbo danset med Monaco´s prinser. Vi har moderne konferansefasiliteter og de flotteste selskapslokaler, såvel som flere museer på festningene. Der kongen er gjest, og gjesten er konge på noen av Norges mest historiske hoteller. Festningshotellene er representert på 6 destinasjoner, har 210 (rom, suiter & apartmens), 410 senger, 17 (saler & restauranter) og representerer 1300 + år av historisk betydning. Våre destinasjoner er Oscarsborg Festning, Kongsvinger Festning, Torreby Slott, Reenskaug Hotel og Hotell Sjømilitære Samfund på Karljohansvern.

Om Hotell Sjømilitære Samfund

Sjømilitære Samfund er en forening, stiftet i Stavern i 1835. Da marinens hovedbase ble flyttet til Karljohansvern i Horten, flyttet foreningen med. Foreningen leide klubblokaler de første årene, men etter hvert kom behovet for egne lokaler. Ved økonomisk hjelp av medlemmer og andre rundhåndede, ble Samfundsbygningen oppført av byggmester H. Hansen fra Christiania. Hovedbygningen stod ferdig til innvielse 15. november 1883. Her finner man ærverdige saler til selskaper samt 6 hotellrom i andre etasje. I den gamle hovedbygningen hadde offiserene sine klubbaftener, ball og soiréer. De kunne komme for overnatting, et måltid, en drink i baren eller et slag biljard. Da marinens hovedbase ble flyttet til Bergen rundt 1960 endret aktiviteten i huset seg. Det ble åpnet opp for at sivile kunne leie seg inn for selskaper, møter, overnatting og øvrige sammenkomster. Mange har minner, flest positive, fra ball og andre begivenheter i de storslåtte lokalene. I 2017 stod sidebygningen «Carl Johan» klar til innvielse som en del av det totale anlegget. Med 39 hotellrom og stor kurs- og konferanseavdeling er tilbudet blitt adskillig større enn opprinnelig – men historien, den er godt bevart.

For utfyllende informasjon, kontakt:

Tony Eide, Styreleder Festningshotellene
Telefon: +47 982 81 977
E-post: tony.eide@festningshotellene.no

Helene Skjenneberg, CEO Festningshotellene
Telefon: +47 947 85 895
E-post: helene.skjenneberg@festningshotellene.no