Av Historisk Betydning

Konferanser, Selskapeligheter & Bryllup. Der Kongen er gjest, og gjesten er Konge.

Fra februar 2024

Hotell Sjømilitære Samfund

Sjømilitære Samfund er en forening, stiftet i Stavern i 1835. Da marinens hovedbase ble flyttet til Karljohansvern i Horten, flyttet foreningen med.
Foreningen leide klubblokaler de første årene, men etter hvert kom behovet for egne lokaler. Ved økonomisk hjelp av medlemmer og andre rundhåndede, ble Samfundsbygningen oppført av byggmester H. Hansen fra Christiania.
Hovedbygningen stod ferdig til innvielse 15. november 1883. Her finner man ærverdige saler til selskaper samt 6 hotellrom i andre etasje. I den gamle hovedbygningen hadde offiserene sine klubbaftener, ball og soiréer. De kunne komme for overnatting, et måltid, en drink i baren eller et slag biljard.
Da marinens hovedbase ble flyttet til Bergen rundt 1960 endret aktiviteten i huset seg. Det ble åpnet opp for at sivile kunne leie seg inn for selskaper, møter, overnatting og øvrige sammenkomster. Mange har minner, flest positive, fra danseskoleball og andre begivenheter i de storslåtte lokalene.
 I 2017 stod sidebygningen «Carl Johan» klar til innvielse som en del av det totale anlegget. Med 39 hotellrom og stor kurs- og konferanseavdeling er tilbudet blitt adskillig større enn opprinnelig – men historien, den er godt bevart.

Skroll til toppen