Samarbeidsprosjekt

Hotellet der fremtiden formes gjennom forskning og utvikling. Episenteret for utviklingen av et bærekraftig reiseliv. Opplev akademia på Norges flotteste Campus. Velkommen til NMBU og Festningshotellene.

Prosjektnavn: TowerHouse Hotel Universitetet i Ås

TowerHouse for å reflektere bygningens arkitektoniske karakter og dens historiske betydning. Med et tårn som markerer seg både visuelt og funksjonelt, symboliserer navnet både fortidens arv og fremtidens potensial. TOWERHOUSE kan knytte seg til bygningens rolle som et sentralt punkt på campus, og posisjonerer det som et landemerke innen både den akademiske og den bredere Ås-samfunnet.

Et navnevalg som TowerHouse understreker vår forpliktelse til å bevare bygningens ærverdige karakter samtidig som vi tilpasser den til moderne behov. Dette navnet inviterer både nasjonale og internasjonale gjester til å oppleve en del av NMBUs rike historie og bidrar til å realisere campus som et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning og forskning.

NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) i Ås har inngått en intensjonsavtale med Festningshotellene AS, som innebærer at Festningshotellene skal vurdere å etablere hotell i Tårnbygningen, en av NMBUs historiske bygninger.

Ønsker mer liv på campus.

– Vi har Norges vakreste campus og en ambisjon om å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning, forskning, innovasjon og formidling innen våre fagområder. Både NMBU og de andre forskningsinstituttene på campus savner overnattingsmuligheter for våre forbindelser i nærområdet, blant annet til etter- og videreutdanningskurs og til internasjonale konferanser. Forslaget om hotell i Tårnbygningen er overraskende, og et av flere spor det er verdt å forfølge, sier rektor Siri Fjellheim.

Rektor Siri Fjellheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Vi ser muligheter for å skape noe som er unikt.

– Jeg har tro på at det er mulig å skape et unikt destinasjonshotell, hvor kurs- og konferanser for private og offentlige aktører på NMBUs vakre campus kan stå i fokus. Dette vil også kunne være et rekreasjonssted hvor kultur, forskning og natur går hånd i hånd. Reiselivet har klare bærekraftsmål og er blitt en del av regjeringens eksportsatsning. Det å være representert i sentrum av forskningen på blant annet bærekraftkraftig matproduksjon, ernæring og økologisk landbruk, vil være utrolig spennende. Det at NMBU også har en egen utdanning innenfor naturbasert reiseliv viser at næringen og NMBU har flere felles ambisjoner. Dette er en sjelden mulighet vi ønsker å undersøke nærmere. Vi tror det kan bli et sted Ås kan være stolt av, sier Tony Eide.

Tony Eide styreleder for Festningshotellene AS

Tårnbygningen: Fasader

Tårnbygningen: Galleri

For utfyllende informasjon, kontakt:

Tony Eide, Styreleder Festningshotellene

Telefon: +47 982 81 977

E-post: tony.eide@festningshotellene.no

Helene Skjenneberg, CEO Festningshotellene

Telefon: +47 947 85 895

E-post: helene.skjenneberg@festningshotellene.no