Festningen Hotel & Resort

Kongsvinger Festning

Vær med og skap fremtidens historier…

Kongsvinger festning har siden 1600- tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen.

Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger Festning med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Festningen er et av Hedmark fylkes viktigste kulturminner og et fyrtårn i reiselivssammenheng.
Hotellet har 28 gjesterom og suiter i tillegg til flere kurs- og selskapslokaler. Festningen er gjennom de siste årene rehabilitert og flere viktige historiske bygninger er satt i stand og tilrettelagt for ny bruk. Hotellet holder en svært høy standard og er et hotell med historisk betydning.

På toppen av Kongsvinger finner du Festningen
Kongsvinger er et kommunikasjonsknutepunkt med riksveg-, buss- og jernbaneforbindelse mot Oslo og Stockholm og nordover mot Trondheim, og under en time unna hovedflyplassen på Gardemoen.
Tog
Fra Kongsvinger stasjon er det fem minutter med bil, ca. 15 minutters gange og ca. 20 minutter med kollektivt til Kongsvinger Festning. Tre jernbanestrekninger møtes i Kongsvinger:
Grensebanen til Charlottenberg i Sverige med forbindelse til Stockholm, Solørbanen til Elverum i nord og Kongsvingerbanen til Oslo i vest.
Med bil
Fra E6 ved Kløfta (litt nord for Oslo), og følg E16 til Kongsvinger
Fra Charlottenberg ved Svenskegrensen og følg riksveg 2
Fra Elverum på riksveg 20 og sørover til Kongsvinger
Buss
Bussforbindelse til Oslo, Gardemoen, Charlottenberg og Elverum.